Colorfarm

Colorfarm®: niet alleen voor agrarische gebouwen
Een bijzonder toepassingsgebied van Colorcoat® is de bekleding van gebouwen waarin dieren gehouden worden of waarin biomassa wordt verwerkt. Door intensivering van de landbouw en de ontwikkeling van agro-energie is Colorfarm® ontwikkeld. Het is een voorgelakt staal met een zeer hoge corrosieweerstand en een specifieke weerstand tegen ammoniak en agrarische chemicaliën. 

Ammoniak en Corrosie
Voor agressieve omgevingen wordt meestal Colorcoat HPS200 Ultra® ingezet vanwege zijn algemene corrosieweerstand, zijn robuustheid en de hoge weerstand tegen anorganische zuren en basen. HPS200 Ultra® heeft echter minder weerstand tegen ammoniak. Colorfarm® biedt specifieke weerstand tegen ammoniak en heeft een hoge corrosieweerstand. 

Colorfarm is aan één kant voorzien van de 35 micron dikke Colorfarm coating en is aan de andere zijde voorzien van de high performance backing coat (deze wordt ook toegepast bij Colorcoat HPS200 en Prisma). Colorfarm is zeer geschikt voor toepassing in sandwichpanelen aan de binnenzijde bij door ammoniak belaste agrarische gebouwen.