Colorcoat HPS200 Ultra

Colorcoat HPS200 Ultra®: het geavanceerde voorgelakte staal

Voortbouwend op het succes van Colorcoat HPS200® is de nieuwe Colorcoat HPS200 Ultra gebaseerd op een coatingsysteem, waarmee kleurstabiliteit en glansbehoud aanzienlijk verbeterd worden. Colorcoat HPS200 Ultra is een coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC). 

Aan de zichtzijde wordt HPS200 Ultra standaard geleverd met een unieke Scintilla-embossering waarbij de achterzijde is voorzien van een duurzame backcoat. Het staal onder de HPS200 Ultra coating is voorzien van een GalvalloyTM-laag (95% zink en 5% aluminium). Dit biedt extra bescherming en leidt tot lange garantietermijnen. Ook voor snijkanten en zonder jaarlijkse inspectie en onderhoudsverplichting. HPS200 Ultra is geschikt voor buitentoepassingen in industriële  of maritieme omgevingen.

Voordelen van Colorcoat HPS200 Ultra:

 • Grote kleurenreeks, ontwikkeld in samenwerking met architecten en kleurexperts
 • Ongeëvenaarde corrosiebescherming en snijkantbescherming
 • Confidex® Garantie tot 40 jaar voor de aan het weer blootgestelde zijden van industriële, commerciële gebouwen en woningen zonder de noodzaak van inspecties en onderhoud om de geldigheid te behouden
 • Overtreft de eisen van CPI5 volgens EN 10169:2010 en demonstreert daarmee uitstekende bescherming bij gebruik aan de binnenzijde van een gebouw
 • Scintilla® embossering als teken van authenticiteit van Tata Steel
 • Volledig recyclebaar
 • Pas Colorcoat HPS200 Ultra met de Confidex Garantie toe op dakplaten, dakkapellen, of gevelbekleding voor een gebouw zonder zorgen

Beschikbare kleuren Colorcoat HPS200 Ultra
De collectie bestaat uit 40 kleuren, waarvan 20 Signature kleuren, 15 Classic kleuren en 5 Matt kleuren. Er zijn 3 kleuren zowel in matt als in standaard glans beschikbaar. Van alle kleuren is de RAL referentie (Classic of Design) of BS code in een tabel af te lezen.

 • Signature kleuren
  Een serie natuurlijke en ingetogen tinten in verschillende nuances. Toepasbaar als zelfstandige kleur, maar ook toe te passen met andere kleuren.
 • Classic kleuren
  Een selectie populaire, heldere kleuren die goed samengaan met Signature kleuren als accentkleuren, of individueel voor een indringender effect.
 • Matt kleuren
  Naast de kleuren Terracotta Matt en Anthracite Matt zijn er nu ook de 3 matte kleuren Alaska Grey Matt, Green Grey Matt en Oxidised Matt. Deze kleuren komen overeen met de traditionele dakkleuren en hebben een natuurlijke, ingetogen glans. De matte kleuren hebben een glansniveau van minder dan 15%, wat laag is in vergelijking met de 20-40% glansniveaus van de andere kleuren.
   
  Elke kleur met Repertoire®
  Naast de standaard kleurenreeks, kan Colorcoat HPS200 Ultra® met de service Repertoire® in bijna elke kleur geleverd worden. Repertoire kan bijna alle nuances van kleurmonsters matchen, evenals de meest gebruikte referenties als RAL, NCS en British Standard, tot zelfs de meest ongebruikelijke standaarden.